کاشی، فراورده ای است سرامیکی که به علت پخته شدن در دمایی معین به حال نیمه شیشه ای در می‌آید، چنان که خاصیت جذب آب آن بسیار کم می‌شود و در برابر ساییدگی، فشار و ضربه مکانیکی، مقاومت لازم را پیدا می‌کند و می‌تواند تغییرات ناگهانی دما را به خوبی تحمل کند بدون آنکه هیچ گونه اثر ترک در بدنه یا لعاب آن ظاهر شود.

هنگامی‌ که كلمه كاشي به گوش اكثر مردم می‌رسد، بي درنگ واژه كاشی سرامیکی در ذهن آنها تداعی می‌گردد. البته جای تعجب نيست چرا كه كاشی سرامیکی بي شک رايج‌ترين پوشش مورد استفاده درهنرمعماری وتزئين اماكن مسكونی و تجاري محسوب می‌شود. كاشی سرامیکی با توجه به ايجاد نمايی زيبا وبه عنوان پوشش رايج، نقش كليدی درمعماری اماكن مسكونی، اداری و تجاری دارد.

كاشي را می‌توان در ساختمان به عنوان تزئين ديوارها، سرویس‌های بهداشتی، پوشش کف سالن و اتاق‌ها، روی پيشخوان آشپزخانه و رستوران‌ها، محوطه‌های اطراف وان ودوش حمام، فضای اطراف شومینه وفضاهای خارجی ساختمان‌ها مانند تراس‌ها، ورودی‌ها وگذرگاه‌های اطراف منازل، استخرها، فضاهای اطراف حوضچه‌های آب گرم وسونا، بام‌ها، ديوارباغ‌ها و … مورداستفاده قرارداد.

طيف بسيار وسيع رنگ، طرح، اندازه و نقش دركاشی‌ها امكان طراحی و تزئين همه نوع بناهای سنتی و مدرن را دراختيار طراحان قرارمیدهد.

کاشی فراورده‌ای سرامیکی، متشکل از دانه‌های ظریف متبلور و متخلخل است که معمولاً در حرارت بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد پخته شده و در انواع لعاب دار و بدون لعاب تولید می‌شود. رویه لعابی کاشی ممکن است براق، نیمه براق، مات، ساده، گلدار، سفید و یا رنگی باشد. البته می‌دانیم که بطور کلی به مواد غیر آلی غیر معدنی جامد و غیرفلزی، سرامیک گفته میشود که با توجه به این تعریف کاشی‌ها نیز نوعی سرامیک محسوب می‌شوند.

کاشی در انواع مختلفی دسته بندی می‌گرد . از مهم‌ترین عوامل برای تمایز قائل شدن بین انواع کاشی‌ها، تخلل، نفوذپذیری و میزان جذب آب می‌باشد .

انواع کاشی با توجه به کاربرد

کاشی کف : کاشی‌هایی هستند که برای پوشش کف ساختمان استفاده می‌شوند . کاشی‌های کف نسبت به کاشی‌های دیوار باید از استحکام به نسبت بالاتری برخوردار باشند دلیل آن هم به این خاطر است که کاشی‌های کف در مجاورت اصطکاک بالایی برخوردار هستند ، بنابراین باید در مقابل با سایش دوام بالایی داشته و نفوذ پذیری آب آن نیز به نسبت پایین باشد. به این دلیل است که این کاشی‌ها را در درجه حرارت بالاتری نسبت به کاشی‌های دیوار در کوره قرار می‌دهند .

کاشی دیوار  : همانطور که گفته شد دمای کوره برای پخت این نوع کاشی‌ها به نسبت کف پایین تر است ، از اینرو میزان جذب آب  در آنها به نسبت بیشتر است و لعاب استفاده شده در آنها نیز به دلیل دمای پایین پخت شفاف تر است . جذب آب در کاشی‌های دیوار اگر مطابق با استاندارها باشد لازم و ضروری است و به هیچ وجه یک امتیاز منفی به شمار می‌آید . از کاشی‌های دیوار نباید برای سنگ نما و بیرون ساختمان استفاده شود زیرا از جذب آب بالایی برخوردار هستند . شما می‌توانید کاشی کف را برای دیوار کار کنید ولی برعکس خیر.

کاشی پرسلانی : این نوع کاشی‌ها از مواد اولیه بسیار مرغوب و با کیفیت بالا تهیه می‌شوند و در شرایط ویژه ای از جمله فشار پرس و دمای پخت بالا پخته و محصولی بسیار مقاوم از نظر مقاومت شکست ، با مقاومت سایشی سطح بالا و با تخلخل و جذب آب بسیار پایین می‌باشند . کاشی پرسلانی در برابر یخ زدگی ، فرسایش و مواد شیمیایی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است . به همین جهت برای استفاده در مناطق عمومی‌پر رفت و آمد و فضاهای آزاد ، کاشی‌های پرسلانی و گرانیتی ایده آل هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست